torsdag, desember 25, 2008

God jul!

God jul! Merry Christmas!

I dag var jeg på julegudstjeneste i kirka hjemme. Det var veldig flott. Liturgien var den jeg lærte da jeg var liten (iallefall nesten), den var fyllt av kjente bibelvers. Det var flott orgelmusikk. Kirka er den samme gamle middelalderkirka som jeg er døpt og konfirmert i.

Lesetekster fra Jesaja (Under, Rådgiver, Veldig Gud og Fredsfyrste), Hebreerbrevet (Om hvem av englene har han noengang sagt "Jeg har født deg i dag") og Johannesprologen (Ordet ble menneske).

Julesanger. Jeg har blitt veldig glad i "Jeg synger julekvad" - hvordan den salmen trekker trådene fra løftene til David og hans liv til Jesus. Hvordan den beskriver David - ung salvet konge som måtte gjete sauer uten at noen visste hvem han var, og som enda mer levde på løfter han ikke så oppfyllelsen av.
"Mitt hjerte alltid vanker" - annethvert vers sunget av mannfolka og damene - flott å høre "mannskor" i kirka. Og fin solosang.

Og det var kjente folk i kirka: (gamle-)tante og onkel, bygdefolk, familie, menighetsfolk og venner. Folk som har vært der mer eller mindre, nærere eller fjernere mens jeg vokste opp og bodde hjemme. Og noen hilser på og gir med en klem. Dette er kirka mi. Iallefall den jeg har "hjemme".

Det ble jul og julestemning for meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

visninger