mandag, september 12, 2011

Bringebærscones

Bilde av 3 ferdigstekte bringebærscones på en askjettDisse bringebærsconsene smaker bedre enn de se ut som

I sommer fant jeg en oppskrift på bringebærscones hos http://smittenkitchen.com. Forrige uke var det tid for å prøve ut oppskriften. Scones er enkle og raske å lage, og disse er både sunne, saftige og veldig gode.

200 gram sammalt hvetemel
200 gram siktet hvetemel
1 1/2 ts bakepulver
75 gram sukker
1/2 ts salt
130 gram smør
200 gram bringebær (frosne er enklest å arbeide med, men friske, grovhakkede fungere også fint)
1 beger mager eller vanlig kesam
1 dl melk eller fløte

  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene.
  • Smuldre inn smøret i de tørre ingrediensene til de største smørbitene er på størrelse med små erter.
  • Bland inn bringebær til de er fordelt i deigen og bærene er litt delt.
  • Rør sammen kesam og melk
  • Bland melkeblandingen i resten av deigen til deigen henger sammen.
  • Bruk mel på bordet, og form til et kvadrat med tykkelse som en litt tykk tommel
  • Del i 16 biter.
  • Stekes på 210 grader C i 15 minutter, til de begynner å få litt farge.
De smaker best ferske, men heller ikke så værst etter en tur i fryseren og så i mikobølgeovnen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

visninger