lørdag, oktober 31, 2009

Lest siste uka

Jeg tenkte jeg skulle dele hva jeg har funnet på nettet den siste uka. Kanskje noen andre også synes det er interessant?

1. Jason Gray skrev et stykke kalt Making Peace with Halloween, som handler om hvorfor/hvorfor ikke feire halloween som kristne og hvordan feire/ikke feire. Mye å tenke på, lite fasit. Les også kommentarene, de har mye å komme med.

2. Hvorfor ord for mamma og pappa er så like på så mange språk?. Where do mama/papa words come from? a vLarry Trask, Department of Linguistics and English Language, University of Sussex.

3. Jeg bor i godtegrisenes land. SVT forteller at svensker spiser mer godteri enn noe annet land i Europa. Så langt har jeg klart å holde meg unna smågodthyllene, men det har blitt endel tørket frukt og nøtter.

4. Goodreads har en sitatfunksjon som er artig. Gå til explore -> qoutes, og finn favorittsitat fra bøker og forfattere du har lest. Jeg fant endel bra sitater av Tolkien, C. S. Lewis og Maya Angelou.

5. Jeg har laget litt Fried Rice de siste ukene. Sist gang jeg laget det, gjenkjente kineseren som bor i huset her retten! Jeg veit ikke helt hvordan man skal lage det, og tenkte at youtube kanskje kunne gi meg svaret. Det er visst mange forskjellige måter å lage fried rice på. Denne var den morsomste og kanskje minst kinesiske:

1 kommentar:

  1. Cathrine Sivertsenfredag, november 06, 2009

    Kjem i godt humør no:) Marit som røre i panna, eksperimentera mmmm nam:) Og indisk engelsk er så artig, minna meg om bekjente i international church - herlig positivt!! Fortsett gjerne å legg ut litt mat du ha testa av og til - kjem nok til å prøva oppskriftene eg tru !

    SvarSlett

visninger