lørdag, januar 16, 2010

Mine stillheter

Jacob Arvola skrev denne uken om at stillheter kommer i mange varianter. Det var veldig fint å lese. Jeg tenkte jeg skulle dele noen av de stillhetene jeg liker best med dere.

Stillheten i et bebodd hus som har lagt seg. Kjøleskapet som durer svakt, treverket som strekker seg og knirker. Kanskje litt svak knitring fra vedovnen. Når det er så stille at jeg kan høre hva slags vær det er ute. Når det er så stille at ingenting forstyrrer meg og tankene mine.

Stillheten til en by som sover. Noen biler i det fjerne, mennesker som tar farvel, skritt, åpne soveromsvinduer, vinden som blåser svakt, vann som renner i rør, bekker og ut i havet. Lyder som er dempet og omformet av husene, hekkene og gjerdene.

Stillheten på en morratrøtt buss. Lyden av nikk, ytterklær. Billettmaskinen som piper i det fjerne. Friheten til å la være å si noe. Alt overdøvet av motoren som vugger meg tilbake i søvn.

Hvilken stillhet liker du best?

1 kommentar:

  1. Takk for at du tar opp tråden! En av mine favorittstillheter er den som kommer når et hus har falt til ro for kvelden. Altså et helt rekkehus, for eksempel. Tenk deg: Det er i ekstremtilfellene flere hundre mennesker som er stille samtidig. Det er ikke sikkert at alle sover, men de gir fra seg en felles stillhet,

    SvarSlett

visninger