mandag, juli 28, 2008

Det er en viktig del av livet mitt her i Sveits jeg ikke har skrevet noe om. Jeg har tenkt på å skrive mange ganger, men ikke fått det til. Noen mener kanskje det er for personlig, andre vil kanskje mene at det er å trenge seg innpå folk...

Før jeg dro til Sveits var jeg litt redd. Hvordan ville det være å være borte fra menigheten min for så lenge? Ville jeg finne en god kirke å gå i?
Den neste tanken var: Jeg kan være et kristent vitne i et ikke lenger kristent Europa. Og etter den tanken kom den neste:
Har jeg noe å fortelle? Hvorfor er jeg egentlig kristen? Hvis jeg ikke har en veldig god grunn selv, hvorfor skal jeg fortelle og overtale andre?

Alt praktisk jeg bekymret meg over på forhånd, la seg til rette. Jeg hadde lyst å skrive om hvor godt det er å ha Gud som far som sørger for meg. Samtidig leste jeg Jobs bok, og minnet meg selv om at livet ikke alltid er godt, selv om Gud er god.

Ganske raskt begynte Gud å ta meg til side: Før du kan arbeide for meg, må du la meg arbeide i deg. Jeg har hørt mange taler av Paul Washer i sommer. Provoserende, avslørende... Gud er så mye større, sannere, helligere enn jeg i mine tanker kan forestille meg. Og så mye kjærligere, tålmodigere, nådig enn det jeg tenker. Og jeg er så mye mer ugudelig, likegyldig og kald enn jeg tror jeg er.

Det første ukene gikk jeg til en kirke. Jeg ble tatt vel imot og det var hyggelige folk. Kirka var bibeltro og konservativ, men hadde tradisjon, kultur og teologi jeg ikke følte meg helt vel med. Så viste det seg at en av de som jobber på lab-en også er kristen, og går i en engeskspråklig kirke i Lausanne. Så jeg dro dit.

Musikken var kjent. Nye sanger og gamlere sanger. Det var veldig mange nasjonaliteter der,og mange som ikke har vært i området så lenge. Og en veldig god atmosfære. Folk er fra veldig mange ulike land, fra land hvor det koster mye å være kristen til land hvor det er vanskelig å være kristen fordi det er så lite forskjell på kristent og ikke-kristent liv.
Han som jobber på lab-en er finsk, og det viser seg at han og kona går i en kirke som tilhører "Missionsprovinsen" i Finland.

Jeg har gått i den kirka siden. Undervisningen er grundig. Ikke så mye i betydningen at de bruker lang tid på hvert vers, eller er grundig som bekjennelsesskriftene. Undervisningen er grundig ved å forkynne det kristne verdenssynet og holdet det opp mot det Newtonsk-mekaniske verdenssyn, buddisme, materialisme og alle andre tanker som omgir oss hele tiden. Undervisningen er også nøye med å la de ulike bibelske tekstene forklare og kaste lys over hverandre. Pastoren har røtter i L'Abri, og det er mange nye, spennende tanker derifra.

I sommer har jeg fått spørsmål om å be for noen som har det vanskelig. Takk for tilliten. Det er godt å få lov å bære andre fram for Gud.

Det finske paret inviterte meg også med i en internasjonal bibelgruppe. Jeg har bare fått vært det et par ganger, men det er fantastisk å være der. Det er flotte folk, men det er enda mer et godt kristent felleskap. Vi leser Bibelen sammen, og snakker om det som står der. Det er veldig fritt for å komme med alle typer spørsmål. Samtidig er det et fantastisk fokus på det Jesus gjorde. At det er bare på grunn av hans offer vi kan få felleskap med Gud og tilgivelse.

Takk Gud! Jeg har det veldig bra her, og disse tingene er det som er best med hele sommeren. Gud har fått ta meg litt til side her: jeg har ikke så mye som distraherer meg her som hjemme. Og det har vært godt å få være i hans nærhet igjen.

Les gjerne salme 32 i Bibelen: "Sang for de som får sine synder tilgitt"

2 kommentarer:

  1. Flott å høre at du stadig vokser med Gud. Merker det selv, at nå som jeg endelig er oppe i Tromsø igjen (har (for tiden) leiligheten for meg selv (selv om det blir litt ensomt noen ganger)), får jeg mer tid til Gud. (kanskje fordi nesten ingen av vennene mikne har kommet tilbake fra ferie enda.) Og jeg får mer tid til å lytte til hva Han har å si.

    SvarSlett
  2. Så bra at du har funnet noen å ha åndelig felleskap med! Det er viktig:D hvor lenge blir du i Sveits?

    SvarSlett

visninger